Voor de beveiliging van uw woonhuis of bedrijfspand maakt Eemland Techniek gebruik van de nieuwste technieken en installaties van Scantronic ®, deze zijn goedgekeurd door het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP).

Voor een woonhuisbeveiliging kan er gebruik worden gemaakt van twee soorten systemen, namelijk de conventionele draadsystemen of de draadloze systemen. Het voordeel van draadloos is dat er geen leidingen op of in de muur behoeven te worden geïnstalleerd. Draadsystemen zijn in het algemeen onderhoudsvrijer omdat er niet elke twee jaar nieuwe batterijen in het systeem moeten worden geplaatst.

Beveiligingssystemen bestaan uit een systeemkast welke voorzien zijn van een accu met 12 volt gelijkstroom laadcircuit tegen spanninguitval. Verder kunnen er detectoren, magneten, brandmelders en glasbreukmelders op de centrale worden aangesloten. Deze melden in geval van alarm en / of sabotage een puls aan de centrale die op zijn beurt een doormelding met behulp van de ingebouwde veiligheidskiezer naar een Particuliere Alarm Centrale doet.
Om het geheel te bedienen zijn er code bedienpanelen met display, waarop het geheel uit te lezen is en waarop de installatie geheel of gedeeltelijk in of uit te schakelen is. Verder kunt u aan iedere gebruiker een unieke code geven. Om een compleet mogelijk geheel te krijgen wordt er een binnensirene en een flitser op de gevel aan de buitenkant van het pand geplaatst, waarna d.m.v. een computer het geheel geprogrammeerd wordt. Voor een ‘up-to-date’ systeem is het afsluiten van een servicecontract geen overbodige luxe. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden die het beste bij uw situatie past en binnen uw budget blijft.

Alarmcentrale
Voor bedrijven installeren wij uitsluitend systemen die via bedrading aan elkaar verbonden zijn. Hiermee wordt de kans op sabotage van buitenaf uiterst nihil. Deze installaties zullen in het algemeen worden aangesloten op een Particuliere Alarm Centrale. Deze centrale zal na een melding direct contact opnemen met de sleutelhouder van het pand en vervolgens de politie waarschuwen.